Janja Garnbret, Mia Krampl in Luka Potočar v finale koprske tekme

Na premierni finalni tekmi v Kopru bomo videli tri predstavnike Slovenije. Trije najboljši z evropskega prvenstva Janja Garnbret, Mia Krampl in Luka Potočar  so tudi v Kopru pokazali, da so res v top formi.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Enajst Slovencev se je uvrstilo v petkov večeni polfinale, trem je uspel preskok tudi v finale. 

Janji Garnbret je edini uspelo priplezati do vrha smeri in bo kot najboljša finalistka nastopila zadnja v jutrišnjem finalu. "Smer je bila odlična, ena izmed boljših, če ne najboljša. Začetek je bil lahek, potem se je težavnost stopnjevala. Tudi jutri v finalu si želim nekaj podobnega, da se vidi, kdo je najboljši. Vzdušje je bilo izjemno, bučna podpora občinstva me je popolnoma prevzela," je bila po tekmi navdušena najboljša slovenska športna plezalka in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.  

Mia Krampl, v Kopru peta v kvalifikacijah, je splezala do višine 31+ ter se uvrstila na šesto mesto. "Smer mi je bila všeč in mi vesela sem, da so si postavljalci upali postaviti malce težko smer. Zadovoljna sem s svojim nastopom in komaj čakam jutrišnjega finala," je po tekmi dodala evropska podprvakinja v kombinaciji Mia Krampl. 

IFSC_Koper_220902_1318

Od Slovenk so Katja Debevec (18.), Lana Skušek (20.) in Rebeka Kamin (24.) padle že v začetnem delu smeri, Lučka Rakovec (16.) je bila z višino 24 preskromna za finale.

Viti Lukan se je z višino 28+ finale izmuznil in je pristala na devetem mestu.

Luka Potočar šesti po kvalifikacijah z bučno podporo občinstva zmogel vse do giba 39+ in pristal na tretjem mestu polfinala. "Zadovoljen sem s vojim plezanjem, smer je bila dovolj težka, da sem užival v steni."

Martin Bergant (27+), Domen Škofic (26+) in Zan Lovenjak Sudar so se uvrstili v polfinale in pristali na 18., 20. in 25. mestu.

GVP_0147

Finale najboljše osmerice v vsaki od konkurenc bo v soboto z začetkom ob 20. uri. Kot je po koncu tekme rekla Mia Krampl si želimo veliko podporo Slovencev, saj je plezati pred domačim občinstvom nekaj najlepšega in prav poseben občutek. 

Barbara Gradič Oset
Foto: Grega Valančič/ Sportida

 


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji