Slovenski junaki na olimpijskih igrah v Tokiu

Slovenija je športna velesila, v kateri domujejo svetovne športne zvezde, med njimi Luka Dončić, Primož Roglič, Tadej Pogačar, Janja Garnbret, Tina Trstenjak, Benjamin Savšek in mnogi drugi. Tudi na olimpijskih igrah v Tokiu 2021 se je Slovenija izkazala za eno najuspešnejših držav glede olimpijskih medalj na prebivalca. Raziščite to izjemno športno deželo do zadnjega kotička.
Foto: Andraž Purg
Kdor do avgusta še ni veliko slišal o Sloveniji in športnem plezanju, tega ob spremljanju olimpijskih iger zagotovo tega ni spregledal. Slovenski športniki in športnice so ponovno dokazali, da ima Slovenija svoje vidno mesto na olimpijskem zemljevidu in Janja Garnbret je z zlato olimpijsko medaljo dokazala, da sodi v sam vrh svetovnega športnega plezanja.

Spretna Korošica je kraljica plezalnih sten že nekaj let. Kot prva plezalka na svetu je Garnbretova na enem svetovnem prvenstvu osvojila naslove svetovne prvakinje v balvanih, težavnostnem plezanju in olimpijski kombinaciji. Z uvrstitvijo športnega plezanja pa se ji je odprla še pot na olimpijski prestol.

V Tokio je prišla zelo dobro pripravljena in že v kvalifikacijah dokazala, da ne bo izpustila ponujene priložnosti. V finalu je to le še potrdila in se razveselila še naslova olimpijske prvakinje.

Več o zbirki medalj in dosežkov z olimpijskih iger na spletni strani Slovenske turistične organizacije.


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji