Na tekmo v Koper zeleno in ugodno z javnim prevozom

Na tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju se lahko pripeljete z vlakom ali avtobusom. Koper je namreč odlično povezan z Ljubljano in večjimi primorskimi naselji. Po okolici pa redno vozi avtobus mestnega potniškega prometa.
Foto: Jaka Ivančič/ STO
Koper je lahko dostopen tako po cesti kot po morju. V Kopru sta tudi glavna avtobusna in železniška postaja slovenske Istre.
Kako do Kopra?
Z avtobusom

Koper ima dobre nacionalne (npr. mesta v slovenski Istri, Ljubljana) in mednarodne (npr. bližnja mesta v Italiji in na Hrvaškem) avtobusne povezave.

Avtobusni prevozniki, ki obratujejo na območju Kopra so:

Arriva Slovenija - mestne povezave, povezave v Sloveniji in mednarodne (v Trst (Italija) in v poletnem času v hrvaško Istro);

Črnja Tours
- mednarodne povezave (v Trst (Italijo) in hrvaško Istro);

Flixbus - povezave v Sloveniji in mednarodne;
Nomago - povezave v Sloveniji;
AP Ljubljana - povezave v Sloveniji in mednarodne.

koper_avtobusna_postaja

Glavna avtobusna postaja v Kopru (naslov: Kolodvorska cesta 11) je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do središča mesta in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče in parkirišče P&R (parkiraj in se pelji).

Z vlakom

Koper je železniško povezan z Ljubljano, glavnim mestom Slovenije. Železniški potniški promet upravlja podjetje SŽ-Potniški promet d.o.o.

Železniška postaja v Kopru je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do centra in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Železniška postaja je ob glavni avtobusni postaji. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče.

KURJERCA

Po ulicah in trgih starega mestnega jedra Kopra se lahko brezplačno peljete s Kurjerco, manjšim vozilom na električni pogon, ki je prvenstveno namenjeno prebivalkam in prebivalcem mestnega jedra, zlasti starejšim in gibalno oviranim, ki težje dostopajo do doma in javnih storitev.

30fpa_kurjerca06t__002_

Uporabljajo ga lahko tudi drugi občani in obiskovalci, ki se z njim veliko lažje in hitreje premikajo po mestni peš coni.

banner_320x100_pop__003_

 


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji