Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2017 že v začetku novembra

Finalna tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju letos že 22. zapored gostuje v Kranju. Da v živo glasno podprete domače športnoplezalne junakinje in junake ter srečate najboljše športne plezalce z vsega sveta, si rezervirajte 11. in 12. november 2017.
Vsako leto dobro obiskana krajska tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju (foto Stanko Gruden)
Finalna tekma svetovnega pokala (SP) v športnem plezanju v Kranju, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), velja za eno najbolje organiziranih in med tekmovalci najbolj priljubljenih, hkrati pa njena organizacija Planinsko zvezo Slovenije uvršča med večje športne zveze tudi na področju tekmovalnega športa in ji daje prepoznavnost in ugled tako v Sloveniji kot v tujini.

janja_domen_sp_2016_zmaga_foto_manca_cujez
Janja Garnbret in Domen Škofic lani v Kranju na vrhu svetovnega pokala 2016 (foto Manca Čujež)

Kot že tradicionalno - in zelo razveseljivo - so slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos nepogrešljivi v svetovnem vrhu. Naše zastavonoše v težavnosti ostajajo Janja Garnbret (Šaleški AO), trenutno vodilna v skupnem seštevku SP in lanska skupna zmagovalka SP v težavnosti in kombinaciji, ki je lani osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, pred domačim občinstvom pa ji še ni uspelo zmagati, večkratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič (ŠPK Plus), evropska podprvakinja 2017 v težavnosti in trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ter lanski skupni zmagovalec SP Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), tudi letos že z eno uvrstitvijo na zmagovalni oder. V letošnji sezoni je v finalu svetovnega pokala v težavnosti premierno nastopila tudi novinka na največjih članskih tekmah, Mia Krampl (AO PD Kranj), na domači tekmi pa lahko znova pričakujemo številčno posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Po tekmah v Villarsu, Chamonixu, Brianconu in Arcu se bo svetovni pokal 2017 v težavnosti prevesil v drugo polovico, športne plezalce čakajo še tekme v Edinburgu (23., 24. 9.), Wujiangu (7., 8. 10.) in Xiamenu (14., 15. 10.), piko na i sezoni pa 11. in 12. novembra pristavi Kranj. Sobotnim kvalifikacijah in polfinalu sledi nedeljski finale, letos se obeta še zanimiv četrtkov uvod v tekmo. Podrobnosti sledijo, že danes pa si rezervirajte drugi novembrski konec tedna!

Manca Čujež

--------------------------
Povezane novice:
Janja Garnbret tretja v italijanskem Arcu

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji