V Kranju spoznajte slovensko paraplezalno reprezentanco

Slovenska paraplezalna reprezentanca, ki prav tako kot športnoplezalna sega v sam svetovni vrh, se bo v soboto, 29. septembra 2018, med 10. in 17. uro predstavila na prizorišču tekme svetovnega pokala Kranj 2018, v športni dvorani Zlato polje. Vabljeni, da spoznate naše paraplezalne ase in paraplezanje ter se tudi sami preizkusite v plezanju z zavezanimi očmi.
Veselje za bronasta paraplezalca Gregorja Selaka in Tanjo Glušič ter selektorja slovenske paraplezalne reprezentance Jurija Ravnika (foto Manca Čujež)
Slovensko paraplezalno reprezentanco, ki deluje pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika, sestavljajo trije člani: veterana tekmovanj Tanja Glušič (AK Ravne) v kategoriji omejitve vida B2 in Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) v kategoriji omejitve gibanja RP3 ter letošnji novinec Matej Arh (AO PD Kranj) v kategoriji RP1. Zadnje svetovno prvenstvo, prvo ime katerega je bila večkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret, je bilo izjemno uspešno tudi za naše paraplezalce, saj sta Glušičeva in Selak v Innsbrucku osvojila bronasto kolajno, kar je tako za gluho-slepo plezalko kot plezalca z multiplo sklerozo že drugo odličje s svetovnega prvenstva v njuni izjemni karieri. Arh pa zaradi poškodbe zapestja v Avstriji ni nastopil.

Predstavitev slovenske paraplezalne reprezentance na tekmi SP v Kranju

>>> dvorana Zlato polje, sobota, 29. september 2018, od 10. do 17. ure

Program
  • Meet & greet s člani parareprezentance, ki so prisotni na dogodku, postavljen bo tudi mali plezalni stolp.
  • Dražba reprezentančne majice s podpisom Janje Garnbret za podporo parareprezentanci.
  • Poskusi kategorijo B1: ena smer se omogoči za plezanje z zavezanimi očmi z varovanjem od zgoraj, plezalcem se meri najhitrejši čas.
  • Videopredstavitev reprezentance: na zaslonu se vrtijo posnetek finala svetovnega prvenstva in drugi posnetki o paraplezanju.
  • Odprto paraplezanje: ob vmesnih terminih se omogoči obisk stene zainteresiranim zavodom in skupinam, ki bi jih zanimalo paraplezanje ali bi želeli to poskusiti.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji