Olimpijsko, ustvarjalno in plezalno za otroke na SP Kranj 2017

Na sklepni tekmi svetovnega pokala 2017, ki bo v kranjski dvorani Zlato polje 11. in 12. novembra, bodo tudi najmlajši obiskovalci navijali za svoje vzornike, med sobotnimi kvalifikacijami pa uživali tudi v animacijskem programu za otroke - ustvarjalnih delavnicah, mini olimpijadi s Foksijem in plezalnem izzivu. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.
Olimpijsko, ustvarjalno in plezalno za otroke na SP Kranj 2017 (foto Manca Čujež)
V soboto, 11. novembra 2017, so na tekmi svetovnega pokala Kranj 2017 ob 8.00 na sporedu moške kvalifikacije in ob 13.00 ženske kvalifikacije, polfinale v kranjski dvorani Zlato polje bo ob 20.00. Ogled kvalifikacij je brezplačen, prav tako bo ves dan na prizorišču animacijski program za otroke in možnost, da najmlajši športnoplezalni upi v živo srečajo svoje vzornike in jih prosijo za avtogram ali 'selfie'. Med 9. in 16. uro bodo v otroških delavnicah ustvarjali, barvali pobarvanke, reševali orientacijske uganke, se zabavali ob miselnih izzivih in pod budnim očesom animatork prepustili domišljiji prosto pot.

Ker je športno plezanje postalo del olimpijske družine in bo premierno na OI Tokio 2020, bo v soboto med 13. in 15. uro v Kranju zaživela tudi Mini olimpijada s Foksijem, primerna za otroke prve triade, z željo, da jih spodbudi k redni športni dejavnosti ter jih navduši za šport in aktivno življenje. Otroci bodo spoznali različne športne discipline, velik poudarek bo na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi, saj je "pomembno sodelovati, ne vedno zmagati". Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, bodo na začetku izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledi zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah začnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva.

#SlovenijaPleza
tudi v Kranju, kjer bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši plezalci, ki jih čaka zanimiv športnoplezalni izziv "močni prsti", v katerem se bodo lahko pomerili med 13. in 16. uro. Kdo najdlje zdrži na plezalni trening deski? Naj pokaže FingerBoard tekmovanje! Prvi dve uri bodo sodelavci Balvanije merili čas vseh sodelujočih, kako dolgo lahko visijo na plezalni trening deski, po 15. uri pa bo veliki finale najboljših.

Bogate nagrade za otroke in njihove starše prispevata Cebe Slovenija in Intersport.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji