Janja zmagala v Edinburgu, Domen četrti

Peta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, četrta zmaga za Janjo Garnbret in vnovični finale za Domna Škofica, ki je preizkušnjo v Edinburgu 24. septembra sklenil na četrtem mestu. Polfinalistki Mia Krampl in Mina Markovič sta se uvrstili na 14. oz. 15. mesto.
Janja zmagala v Edinburgu, Domen četrti (foto Sytse van Slooten)
Potem ko je Janja Garnbret (Šaleški AO) slavila na prvih treh tekmah svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in bila tretja v Arcu, je na peti letošnji preizkušnji znova stopila na najvišjo stopničko in se tako še trdneje zasidrala na vrhu skupnega seštevka SP 2017 v težavnosti. Vodilna že po polfinalu je tudi v finalni smeri dosegla najvišjo višino, a jo je prehitela časovna omejitev šestih minut, tako da so ji upoštevali 42. gib, kot ga je dosegla tudi drugouvrščena Avstrijka Jessica Pilz, a je odločala Janjina prednost iz polfinala. Tretja je bila Južna Korejka Jain Kim. Osemnajstletna Korošica je bila izjemno vesela zmage in komentirala, da je imela tokrat malce sreče tudi s časom.

sp_edinburg_2017_janja_garnbret_zmaga_foto_jurij_ravnik
Janja Garnbret se je v Edinburgu razveselila že svoje četrte letošnje zmage SP v težavnosti. (foto Jurij Ravnik)

Širok nasmeh je bilo videti tudi na obrazu Domna Škofica (ŠPO PD Radovljica), ki se je po treh tekmah, ko je obtičal v polfinalu, medtem ko je na letošnji uvodni dosegel drugo mesto, znova uvrstil v finale. Tudi tokrat je bil nedosegljiv Francoz Romain Desgranges z višino 47+, trojica pa je dosegla višino 42+, a je znova odločala polfinalna uvrstitev, tako da je Radovljičan dosegel četrto mesto. Drugi je bil Italijan Stefano Ghisolfi, tretji pa Avstrijec Jakob Schubert. Škofic je trenutno peti v skupnem seštevku SP.

Na Škotskem je nastopila še trojica slovenskih tekmovalk. Mia Krampl (AO PD Kranj) si je priplezala 14. rezultat polfinala, Mina Markovič (PK Plus), sedma v skupni razvrstitvi SP 2017, pa 15. mesto. Tjaša Kalan (AO PD Kranj), ki se je vrnila v svetovni pokal po operaciji kolena, je dosegla 32. mesto.

Športne plezalke in plezalce pred novembrskim zaključkom sezone 11. in 12. novembra v Kranju čakata še tekmi na Kitajskem: 7. in 8. oktobra v Wujiangu ter 14. in 15. oktobra v Xiamenu.

Čestitke in uspešno dalje!

Manca Čujež

-------------------------
Povezane novice:
Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2017 že v začetku novembra
Janja Garnbret tretja v italijanskem Arcu
Janja Garnbret nepremagljiva tudi v Brianconu
Janja Garnbret zmagovalka Chamonixa, Mia Krampl do uspeha kariere
Slovenska pravljica v Švici: Janja zmagala, Mina in Domen druga
Srebro za Janjo Garnbret na svetovnih igrah Vroclav 2017
Mina Markovič evropska podprvakinja, Garnbretova in Škofic blizu medalje


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji