Enajst Slovencev v polfinale tekme v Kopru

Koper je te dni v znamenju tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja. Po dopoldanskih kvalifikacijah se je v večerni polfinale uvrstilo kar 11 Slovencev, kar je največje število na letošnjih tekmah.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Koper je po 25 letih, ko je tekme v športnem plezanju gostil Kranj, prevzel organizacijo tekmovanja za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Na novem prizorišču v Plezalnem centru Koper - Plus climbing je na današnjih kvalifikacijah nastopilo 16 Slovencev, tudi olimpijska, svetovna in evropska prvakinja Janja Garnbret.

IFSC_Koper_220902_0150

V kvalifikacijah je nastopilo 108 tekmovalcev, od tega osem Slovenk in osem Slovencev. Polfinale, v katerega se je uvrstilo najboljših 26 v vsaki od konkurenc, bo sledil drevi ob 20. uri, finale najboljše osmerice med moškimi oziroma ženskami pa bo jutri, prav tako z začetkom ob 20. uri.

IFSC_Koper22_0672_GV

V ženski polfinale so se poleg glavne favoritinje za zmago, trikratne evropske prvakinje v balvanih, težavnosti in kombinaciji iz Münchna Janje Garnbret, uvrstile tudi evropska podprvakinja v kombinaciji Mia Krampl, Lučka Rakovec, Vita Lukan, Rebeka Kamin, Katja Debevec in Lana Skušek. Janja je v kvalifikacijah priplezala 2. mesto, Mia 5., Lučka 7., Vita 16., Rebeka 17., Katja 21. in Lana 25. mesto. Tjaša Slemenšek je tekmovanje zaključila na 35. mestu. 

IFSC_Koper_220902_0498

V moški konkurenci so se poleg aktualnega svetovnega in evropskeega podprvaka v težavnosti Luke Potočarja v polfinale uvrstili še Domen Škofic, Martin Bergant in Zan Lovenjak Sudar. Luka je kvalifikacije zaključil na 6. mestu. Domen na 15., martin na 20. in Zan na 24.

Milan Preskar je tekmovanje zaključil na 27. mestu in za mesto zrešil polfinale, Gregor Vezonik je zaključil na 31. mestu in Anže Peharc na 36. in Matic Kotar na 40. mestu.

Barbara Gradič Oset
Foto: Grega Valančič/ Sportida

 


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji