Slovenska deveterica v sobotnem polfinalu SP Kranj 2018

Kvalifikacije tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Kranj 2018 so končane in s prvim rezultatom v polfinale vstopa Domen Škofic, poleg njega si je polfinale priplezalo še osem deklet: Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Lučka Rakovec, Katja Kadić in Lana Skušek. Vabljeni v Kranj! Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo. Polfinale se začne ob 20.00, vanj nas ob 18.45 popelje plezalni film Kokosova naveza.
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju (foto Luka Fonda)
Kranj je ta konec tedna prizorišče pete tekme svetovnega pokala 2018 v težavnostnem plezanju. Sobotno dopoldne je bilo rezervirano za moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 61 tekmovalcev. Z vrhom prve kvalifikacijske smeri in najvišjo višino druge je blestel Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki tako vstopa v polfinale kot vodilni. 24-letni Radovljičan je letos trenutno četrti v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, zadnje štiri kranjske tekme pa je končal med najboljšo peterico, predlani najvišje kot drugi.

Popoldne so v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med 47 tekmovalkami je bilo kar 10 Slovenk in osmerica se jih je uvrstila v polfinale. Najboljše izhodišče ima drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je poleg vodilne Južne Korejke Jain Kim edina dosegla vrh ene od kvalifikacijskih smeri, sicer pa je trenutno vodilna v skupnem seštevku SP v težavnosti in pred domačimi navijači brani lansko zmago. Med najboljšo osmerico so še tri Slovenke: Mia Krampl (AO PD Kranj) na petem, Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) na šestem in Mina Markovič (ŠPK Plus) na sedmem mestu. Polfinale so si z odličnim nastopom priplezale še Tjaša Kalan (AO PD Kranj) z 12. rezultatom kvalifikacij, Lučka Rakovec (ŠD Proteus) z 19., Katja Kadić (PK Škofja Loka) s 24. in Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) s 26. rezultatom.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala še sedmerica, ki se žal ni uspela prebiti v večerni polfinale. Najbližje je bila Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 30. mestu, Martin Bergant (PK Škofja Loka) se je uvrstil na 33. in Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) na 34. mesto, Klemen Novak (AO PD Kranj) je bil 35., Milan Preskar (PK Škofja Loka) 37., Žiga Zajc (PS Ascendo) 42. in Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) 43.

Celotne rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: moški in ženske.

PROGRAM SP v športnem plezanju KRANJ 2018 (športna dvorana Zlato polje)
sobota, 29. september nedelja, 30. september
18.45 plezalni film: Kokosova naveza
20.00 polfinale ženske in moški
17.00 plezalna filma: Uruca II - Bugaboos in Preboj
17.45 predstavitev finalistov in ogled smeri
17.55 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
18.00 finale moški, za njimi ženske
          (sledi podelitev kolajn)

Vabljeni v Kranj! Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo!

Vstopnice za kranjsko tekmo so na voljo na prodajnih mestih Eventima >>> po Sloveniji in ob vhodu v dvorano Zlato polje, danes od 18. ure dalje. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti. Vstopnina za sobotni polfinale je 10 € oz. 8 € za člane PZS, za nedeljski finale pa 15 € oz. 12 € za člane PZS.

Ogled tekme bo omogočen v neposrednem prenosu V ŽIVO prek Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), finale v nedeljo, 30. septembra, bo ob 17.55 na 2. programu prenašala tudi TV Slovenija.

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji