Na tekmo v Koper zeleno in ugodno z javnim prevozom

Na tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju se lahko pripeljete z vlakom ali avtobusom. Koper je namreč odlično povezan z Ljubljano in večjimi primorskimi naselji. Po okolici pa redno vozi avtobus mestnega potniškega prometa.
Foto: Jaka Ivančič/ STO
Koper je lahko dostopen tako po cesti kot po morju. V Kopru sta tudi glavna avtobusna in železniška postaja slovenske Istre.
Kako do Kopra?
Z avtobusom

Koper ima dobre nacionalne (npr. mesta v slovenski Istri, Ljubljana) in mednarodne (npr. bližnja mesta v Italiji in na Hrvaškem) avtobusne povezave.

Avtobusni prevozniki, ki obratujejo na območju Kopra so:

Arriva Slovenija - mestne povezave, povezave v Sloveniji in mednarodne (v Trst (Italija) in v poletnem času v hrvaško Istro);

Črnja Tours
- mednarodne povezave (v Trst (Italijo) in hrvaško Istro);

Flixbus - povezave v Sloveniji in mednarodne;
Nomago - povezave v Sloveniji;
AP Ljubljana - povezave v Sloveniji in mednarodne.

koper_avtobusna_postaja

Glavna avtobusna postaja v Kopru (naslov: Kolodvorska cesta 11) je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do središča mesta in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče in parkirišče P&R (parkiraj in se pelji).

Z vlakom

Koper je železniško povezan z Ljubljano, glavnim mestom Slovenije. Železniški potniški promet upravlja podjetje SŽ-Potniški promet d.o.o.

Železniška postaja v Kopru je od središča mesta oddaljena le približno 20 minut hoje, do centra in drugih lokacij v mestu pa vozijo tudi mestni avtobusi. Železniška postaja je ob glavni avtobusni postaji. Ob avtobusni postaji je tudi taxi postajališče.

POMEMBNO:  Člani PZS se s Slovenskimi železnicami vozijo ceneje. Člani imajo namreč kar 30 % popust na enosmerne in povratne vozovnice v 2. razredu vseh vrst vlakov v Sloveniji. 

KURJERCA

Po ulicah in trgih starega mestnega jedra Kopra se lahko brezplačno peljete s Kurjerco, manjšim vozilom na električni pogon, ki je prvenstveno namenjeno prebivalkam in prebivalcem mestnega jedra, zlasti starejšim in gibalno oviranim, ki težje dostopajo do doma in javnih storitev.

30fpa_kurjerca06t__002_

Uporabljajo ga lahko tudi drugi občani in obiskovalci, ki se z njim veliko lažje in hitreje premikajo po mestni peš coni.

banner_320x100_pop__003_

 


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji